VUDP-foreningen åbner snart for ny ansøgningsrunde med en pulje på 10 millioner kroner til uddeling.

VUDP-foreningen, som støtter udviklingsprojekter i vandsektoren, åbner op for en ny ansøgningsrunde den 8. januar i det kommende år. Denne gang vil der være 10 millioner kroner til uddeling til projekter, der er med til at forbedre vandsektorens effektivitet og kvalitet.


VUDP-foreningens formål dækker bredt. Derfor har foreningen mulighed for at støtte projekter, der på forskellig vis skaber forbedringer for vandsektorens effektivitet og kvalitet. Det kan eksempelvis være projekter, der fremmer vand-teknologi ved, at der udvikles teknologi, metoder, ledelsesformer, ledelsessystemer eller viden”,


fortæller Henrik Rosendal Birch, bestyrelsesformand i VUDP-foreningen.

Nye øjne på ansøgningerne

Det er VUDP-foreningens faglige vurderingspanel, der vurderer projektansøgninger og træffer den endelige beslutning om uddeling af foreningens midler. Det faglige vurderingspanel er sammensat af syv medlemmer, og både vandselskaber, forskningsverdenen og vandsektorens leverandører er repræsenteret.


Når det faglige vurderingspanel næste år sætter sig til at behandle de indkomne ansøgninger, vil det være med flere sæt nye øjne. Det drejer sig om direktør i Sønderborg Forsyning, Christian Udby, og produktionsdirektør i FORS, Henrik Correll, der efter VUDP-foreningens generalforsamling i maj 2023 er indtrådt i vurderingspanelet. Henrik Correll er desuden panelets nye næstformand efter John Buur Christiansens nylige udtræden.


Vi ser frem til at uddele endnu flere midler til spændende udviklingsprojekter, der er med til at skabe konkrete forbedringer for vandsektoren", slutter Henrik Rosendal Birch.

Om VUDP-foreningen og ansøgningsrunden 2024

VUDP-Foreningens vision er, at danske vandselskaber skal bidrage til at forbedre hele den danske vandsektors effektivitet og kvalitet. Derfor støtter foreningen innovative projekter, der er med til at skabe konkrete forbedringer for vandsektoren og de tilsluttede forbrugere.


VUDP-foreningen uddeler i 2024 op til 10 millioner kroner til udviklingsprojekter. Det er udelukkende medlemmer af foreningen, der kan være hovedansøger i et projekt. I 2023 uddelte VUDP-foreningen 7,5 millioner til 8 projekter. Du kan finde mere information om projekterne her.


Ansøgningsmateriale og vejledning til ansøgning vil være tilgængeligt her på VUDP-foreningens hjemmeside fra d. 8. januar 2024 kl. 12:00. Der er ansøgningsfrist d. 8. marts 2023 kl. 12.00, og ansøgere vil modtage svar ultimo april.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig informeret.

Vi skriver blandt andet om vores projekter eller ændringer til ansøgningsmaterialet.

Vandsektorens forening til forbedring af vandsektorens effektivitet og kvalitet​

Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg c/o Danva - Dansk Vand- og Spildevandsforening

CVR: ​42473545